...News

26.09.2017

Schop in de grond bij Bleker Autoteile, de start van een volgende mijlpaal!

Op vrijdag 11 augustus 2017, werd het startsein gegeven voor de volgende mijlpaal in de geschiedenis van de Bleker Groep. De eer om de eerste schop in de bouwrijpe grond te zetten lag bij de directie van de Bleker groep Bernd en Hermann Bleker. Samen met de burgemeester van Borken, Mechtild Schulze Hessing, Torben Hemsing voor architectenbureau Hemsing en de bedrijfsleiding van Bleker Autoteile: Jan Willem Goorhuis en Michael Springer werd het startsein voor de uitbreiding van het logistieke centrum gegeven. De uitbreiding van het logistieke hart van Bleker Autoteile voorziet in de toekomst voor een verdubbeling van de capaciteit. Daarna kwamen zakenpartners en gasten van de lokale politiek samen in een gezellige sfeer om deze mijlpaal te beklinken.


Het logistiek centrum, geopend in 2012 op het Hendrik-de-Wynen industrieterrein, bestaat  uit een opslagruimte van 8.500m2, biedt plaats aan 40.000 originele auto-onderdelen en heeft circa 100 medewerkers. De uitbreiding verdubbelt de opslagcapaciteit en daarmee ook de afzetcapaciteit. In een dynamische markt heeft Bleker Autoteile zich in een zeer korte tijd ontwikkeld tot één van de belangrijkste leveranciers van originele auto-onderdelen in  Duitsland alsook in Nederland en bouwt deze sterke marktpositie nu nog verder uit.
Het bedrijf onderscheidt zich door zijn hoge merken diversiteit, gekwalificeerde medewerkers,  kundig advies en een onderdelen beschikbaarheidspercentage van ca. 98%! Bleker Autoteile zal zich binnenkort in een nog grotere dimensie kunnen presenteren aan haar eigen - en ongeveer 4000 verbonden werkplaatsen in Duitsland en Nederland. Klanten kunnen, indien gewenst ook ’s nachts, met originele onderdelen voor 12 merken  worden beleverd: Citroen, DS Automobiles, Peugeot, Renault, Dacia, Nissan, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Chrysler, Dodge en Jeep.

De Bleker Groep toont met de uitbreiding tevens de bereidheid om te investeren in dit segment en bevestigd hiermee het vertrouwen in de toekomst van de auto. Niet in de laatste plaats ontwikkelt Bleker Autoteile zich als een aantrekkelijke werkgever in de regio omdat nog meer gekwalificeerde specialisten, als gevolg van de uitbreiding, het personeelsbestand zullen verrijken.

 
 

CONTACT

Bleker Autoteile GmbH

Zur Heide 9
46325 Borken
Adres voor navigatie:
Landwehr 81; vanaf daar de borden volgen

Tel.: +31 (0)53-8200925
Fax: +31(0)267999900

E-Mail:
autoparts@bleker.org